Clicky

Cine este Isus?

Cine este Isus?

 - 100% Om, 100% Dumnezeu
Esti aici: Isus Cristos >> Cine este Isus?

Cine este Isus? De ce este important sa stiu?
Cine este Isus si de ce este important ca noi sa stim aceasta? Traim intr-o lume a pluralismului religios si a relativismului moral. O filozofie spirituala populara, aparuta in special dupa evenimentele de la 11 Septembrie, afirma ca toate conceptiile religioase sunt egale atata timp cat sunt pe placul inimii si iti aduc satisfactie. Alege una si urmeaz-o sincer, si vei merge in Cer. Aceasta este ceea ce lumea crede; insa Isus ne invata altceva. De aceea, va trebui sa vedem cine este Isus, uitandu-ne la niste intrebari pe care oamenii le pun adesea despre El. Raspunsurile sunt gasite in Biblie, dovada istorica in care oamenii au crezut de mai bine de 2000 de ani.


Cine este Isus? El a fost 100% om
Potrivit lui Ioan 1:14, Isus a devenit trup si a locuit printre noi. De ce este umanitatea Lui asa de importanta? Conform lui Evrei 4:15, Isus a fost ispitit in toate felurile, asa cum suntem si noi. Astfel, El poate intelege cel mai bine slabiciunile noastre ca si oameni. Ce putem invata din felul in care Isus a rezistat ispitei? Potrivit lui 1Ioan 3:5, Isus a venit pe pamant ca fiinta umana pentru ca sa poata muri de o moarte fizica si sa ne spele pacatele. Care ar fi fost consecintele pentru noi daca nu aveam posibilitatea de a scapa de pacate? Isus este cheia apartenentei noastre in familia lui Dumnezeu. Cand s-a coborat la nivelul nostru - devenind om, a facut posibila raportarea noastra la El, si relationarea lui Dumnezeu cu noi prin El.


Cine este Isus? El a fost 100% Dumnezeu
Cine este Isus si cum a fost posibil ca trupul uman al lui Cristos sa detina intreaga dumnezeire si glorie a lui Dumnezeu? Potrivit lui Ioan 1:1-3, Isus a existat de la inceput. De la inceput, Isus a fost cu Dumnezeu si Isus a fost Dumnezeu. Aici, Biblia clarifica natura inseparabila a lui Isus si Dumnezeul Universului. Urmatoarele versete aduc mai multe dovezi ca Isus este 100% Dumnezeu:

Momente importante din viata lui Isus pe pamant si versetele corespunzatoare:

  • Miracole: Luca 7:22
  • Martori ai vietii Lui perfecte: Matei 16:13-17
  • Implinirea Profetiilor: Matei 13:14, Luca 24:44
  • Identificarea Lui Insusi: Ioan 10:30-38, Matei 16:13-17, Marcu 14:61-64
  • Declaratii ale urmasilor lui Hristos: Evrei 1:8, Coloseni 1:18, Ioan 12:40 (citand Isaia 6:1-10)
  • Invierea Luca 24:39, Marcu 8:31, Fapte 17:32
Isus este cheia apartenentei noastre in familia lui Dumnezeu. Cand El Si-a edificat dumnezeirea prin invierea din morti, a facut posibila pentru noi iertarea de pacate si reinnoirea relatiei cu Dumnezeu.


Cine este Isus? El este Calea catre Cer
Cine este Isus si de ce este El singura cale pentru mantuire?

    In Ioan 14:6 Isus afirma: “Eu sunt calea, adevarul si viata. Nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine.” De ce este important sa stim ca nici un alt lider religios din istorie nu a facut vreodata aceste afirmatii? In Efeseni 2:8-9 ni se spune: “Caci prin har ati fost mantuiti, prin credinta. Si aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu. Nu prin fapte, ca sa nu se laude nimeni”. Cum se diferentiaza aceasta de alte religii ale lumii care sunt bazate pe “fapte” – in comparatie cu credinta in Isus si inviere? Daca noi nu putem construi o relatie cu Dumnezeu prin facerea de fapte bune sau ritualuri repetate, ce trebuie sa facem? Se arata cu claritate in Fapte 4:12: “In nimeni altul nu este mantuire: caci nu este sub cer nici un alt Nume dat oamenilor, in care trebuie sa fim mantuiti.”

Descopera mai multe acum!


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Cine Este Isus?

Originea Paştelor
Cine este Isus?
Originea Craciunului
Orinea lui Isus
Originea Pastelui
Numele lui Isus
Material Suplimentar De Explorare...

Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Religiile Lumii
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Provocarile vietii
Recuperare
 
 
 
Cauta
 
Add Cine este Isus? to My Google!
Add Cine este Isus? to My Yahoo!
XML Feed: Cine este Isus?
Isus Cristos Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutJesusChrist.org, Toate Drepturile Rezervate.